Dammend schaken

Ik ga eens proberen hoe dit werkt. Ik zal later nog eens een poging wagen een stuk over Meppel te schrijven maar gisteren speelde ik na enige zomerinactiviteit mijn eerste lange partij van het seizoen en die mag er wezen.
De opening is iets minder pittig dan je van mij mag verwachten, word tenslotte ook een dagje ouder maar na zet 14 komt er een leuke slagenwisseling die wel iets van dammen weg heeft waar slaan verplicht is. Als de kruitdampen zijn opgetrokken zie ik opeens dat mijn tegenstander via 21. e2 de mogelijkheid heeft om een toren terug te winnen waarbij ik alleen ed2: had vooruitgezien. Maar daarom niet getreurd ga ik met een mooie pion op d7 vrolijk verder, heb ook wel het idee dat er iets meer in had kunnen zitten in de hieropvolgende afwikkeling maar pas vandaag met hulp van een pc zag ik de wonderschone combinatie. Deze is mogelijk na zwarts 22. Dc2. Sla ipv mijn Da1 eens met het paard op f7 en kijk dan wat er mogelijk is. Ik heb pas na 3 keer kijken de clue gezien: Tf7:, d8D Td8: en dan niet het logische Td8: maar het briljante Ph5. Bekijk die stelling maar eens rustig. Mijn afwikkeling was iets minder fraai maar de paardblokkade was positioneel ook een hoogstandje (met name 29 Pge4 is een bomberzug), zwart kan helemaal niets.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

3 reacties »

 
 • Arno zegt:

  Leuk dat jij de eerste bent die wat schrijft op de vernieuwde website. Nu alleen de partij nog :-)

 • Dennis zegt:

  Hoi Ornett,

  Leuk dat er nu spontaan berichtjes op de website komen!
  Ik zie echter nog geen diagram naspeelmogelijkheden (lukte op de oude site wel :-) . Hoe zit dat?

 • Robin Hermanussen zegt:

  Ik ben nog bezig met een mooiere oplossing waarbij we de partij op de site kunnen laten zien en daarbij ook het pgn bestand kunnen downloaden. Even geduld dus nog op dat punt. Er wordt aan gewerkt.

  Na mijn vakantie zal ik het oppakken.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>