Verlies voor Vianen/DVP tegen koploper

Verslag van de wedstrijd Vianen/DVP –Zukertort Amstelveen op 9-1-2010:

Voor de 5-e ronde van de KNSB competitie stond de thuiswedstrijd tegen koploper Zukertort uit Amstelveen op het programma. Doordat enkele spelers verhinderd waren, waaronder kopman Reiner Odendahl trad Vianen/DVP verzwakt aan. Vervolgens veroorzaakte het slechte weer  dat Vianen/DVP slechts met 9 spelers startte.

Zukertort betrad de speelzaal in Vianen op volle oorlogssterkte. Het eerste bord werd gewonnen gegeven waardoor met een 0-1 stand begonnen werd. Markus Koehler speelde aan bord 4 met wit tegen een goed voorbereide tegenstander. In hoog tempo speelde zwart een Siciliaanse opening die thuis voorbereid was. Wit verbruikte behoorlijk wat tijd en wist de zaak gelijk te houden;  ½-½. Ook Frank Lommers met zwart aan bord 5 scoorde remise. Toen Ulrich Dresen met zwart aan bord 3 de partij wist te winnen was de zaak weer gelijk getrokken; 2-2.

Door verliesparten voor Dennis Kerstens met zwart aan bord 7 en Ornett Stork met wit aan bord 8 liep het verkeerd voor Vianen/DVP. Met een remise voor Ulrich Perschke met wit aan bord 6 was een tussenstand van 4½-2½ ontstaan. Jan Selten speelde met wit aan bord 10 een Franse doorschuifvariant. Vanuit een slechtere positie wist Selten nog goed terug te komen. Helaas werd een winnende voortzetting gemist en werd de partij verloren. Daarmee had Zukertort beide matchpunten binnen.

Door remise van Marco Huysmans met zwart aan bord 9 en eveneens remise voor Toon van Lanen met wit aan bord 2 kon de eindstand 3½-6½ opgetekend worden. Vianen/DVP bezet na 5 ronden de 6-e plaats met 4 matchpunten en 22 bordpunten. Voor klassebehoud zijn zeker nog enkele matchpunten nodig. Met nog diverse sterke tegenstanders op het programma geen gemakkelijke opgave.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>