Vianen/DVP pakt volle winst in Groningen

Verslag van de wedstrijd Unitas Groningen – Vianen/DVP 6-2-2010:

Voor Vianen/DVP stond voor de zesde ronde KNSB de verre uitwedstrijd tegen Unitas uit Groningen op het programma. Beide teams hadden na 5 ronden 4 matchpunten. Verlies betekende voor beide teams degradatiezorgen en winst een goede stap naar klassebehoud.

De eerste uitslag viel aan het 10-e bord. Een remise voor Marco Huysmans die met zwart vanuit een Tarrash verdediging de zaak in balans hield. Daarop volgen 2 verliespartijen voor Ulrich Perschke met wit op bord 5 en Ivo Stork met zwart aan bord 6. Francois Wehkamp had een speciale middag. Hij is woonachtig in Groningen en komt voor Vianen/DVP uit. Derhalve speelde hij op 225 km afstand van Vianen toch nog een thuiswedstrijd. De winst met de witte stukken aan bord 9 maakte de middag compleet.

Reiner Odendahl wist met wit aan bord 3 de volle winst te pakken. Met verlies voor Ornett Stork met zwart aan bord 8 en winst voor Ulrich Dresen met zwart aan bord 4 ontstond een tussenstand van 3½-3½ en zat de spanning er goed in. Vervolgens keerde alles in het voordeel voor Vianen/DVP. Markus Köhler speelde met wit aan bord 1. Vanuit de opening offerde zijn tegenstander een stuk en wist hiervoor 4 pionnen te winnen. Toch wist wit de partij naar zich toe te trekken. Toen ook Frank Lommers met wit aan bord 7 de winst pakte waren met de tussenstand 3½-5½ de matchpunten binnen.

Het verlies van Toon van Lanen aan bord 2 met zwart deed hier niets meer aan af. Na de nipte winst in het Groningse Jannes van der Wal denksportencentrum lijkt klassebehoud nu voor Vianen/DVP binnen handbereik.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>