Vianen/DVP door ruim verlies in degradatiezorg

Verslag van de wedstrijd Philidor 1847 Leeuwarden – Vianen/DVP 27-03-2010:

De schakers van Vianen/DVP hebben in Leeuwarden tegen Philidor 1847 slechte zaken gedaan. Reeds kort na begin maakte Marco Huysmans met zwart aan bord 10 een fout in de opening waarna het direct 0-1 stond. Daarna kwam Ulrich Perschke met zwart aan bord 8 een kwaliteitsoffer niet meer te boven. Toen ook nog Thomas Lemanczyk in gelijkwaardige stelling misgreep stond het 0-3. Francois Wehkamp deed met wit aan bord 7 in een betere stelling enkele mindere zetten waardoor ook hier een 0 genoteerd kon worden. Daarna ging Dennis Kerstens met wit aan bord 9 onderuit en stond het 0-5 in het voordeel van Friezen die nog maar een half punt nodig hadden voor de 2 matchpunten.

Frank Lommers liet aan bord 6 met zwart het eerste halfje noteren. Dit werd gevolgd door een remise van Urlich Dresen aan bord 3. Reiner Odendahl leek met de zwarte stukken aan bord 4 op een overwinning af te stevenen maar zijn tegenstander wist zich goed te verdedigen waardoor de derde remise kon worden aangetekend. Na lang spelen wist Ornett Stork met zwart aan bord 2 een verdienstelijke remise te bereiken. Met een stand van 7-2 speelde Toon van Lanen met wit aan bord 1 tegen een fide-meester. Hij sloeg een remise met eeuwig schaak af en probeerde alsnog een winstpartij voor Vianen/DVP binnen te halen. Helaas werd deze moed niet beloond en ging de partij zelfs nog verloren waardoor het verlies nog ruimer werd: 2-8.

Met nog 1 ronde te gaan verkeert Vianen/DVP in degradatiezorg. De laatste ronde in de KNSB klasse 1A zal op 17-april gemeenschappelijk gespeeld worden in Groningen. Dan wordt gespeeld tegen BSG uit Bussum dat 3-e staat en nog een kleine kampioenschapskans heeft. Bij verlies zal Vianen/DVP degraderen, bij 5-5 gelijkspel of winst is er kans op klassebehoud.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>