Vianen/DVP opent met winst

Verslag van de wedstrijd Pion 2 Roosendaal –Vianen/DVP 25-09-2010:

Vianen/DVP speelt in het seizoen 2010-2011 na degradatie in het afgelopen seizoen in de 2-e klasse C. De 1-e ronde stond de uitwedstrijd tegen Pion-2 in Roosendaal op het programma. Zowel het 1-e als 2-e team van Roosendaal speelt in de 2-e klasse. Op papier is Pion-2 een van zwakkere teams. Het eerst wapenfeit was verlies voor Jan Selten met wit aan bord 7. Direct na de opening leidde een verkeerde aanpak op de koningsvleugel tot een verloren positie. Kort daarop trok Ulrich Perschke de zaak weer recht door met wit aan bord 3 te winnen.

Toen Ornett Stork middels een koningsaanval aan bord 6 met zwart won werd een voorsprong genomen. Ivo Stork ging met zwart aan bord 4 langs de rand van de afgrond en wist toch nog de remisehaven te bereiken door eeuwig schaak. Toon van Lanen stond met zwart aan bord 8 de gehele partij wat minder. In tijdnood greep de tegenstander mis en verloor achtereenvolgens een pion en een stuk. Hierdoor werd de tussenstand 1½-3½ en was nog een punt nodig voor de winst.

Reiner Odendahl had met zwart aan bord 2 lange tijd een gelijke stelling. In het eindspel wist hij steeds meer voordeel te krijgen hetgeen tot winst in een toreneindspel leidde. Hiermee waren de matchpunten binnen. Toen Ulrich Dresen met wit aan bord 1 ook nog wist te winnen werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. Als laatste speelde Frank Lommers met wit aan bord 5. Het ontstane eindspel van koning + toren tegen koning + loper werd helemaal uitgespeeld en bleven binnen de remisemarge.

Hiermee kon de einstand van 2-6 getekend worden en heeft Vianen/DVP aan de verwachting voldaan.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>