Nipt verlies voor Vianen/DVP

Verslag van de wedstrijd Vianen/DVP – Charlois 20-11-2010:

Vianen/DVP heeft de 3-e ronde in de landelijke schaakklasse 2C met een nipt verlies moeten afsluiten. Tegenstander en medekoploper Charlois Europoort uit Rotterdam verraste bij de start met 2 onverwachte versterkingen. Grootmeester Petar Popovic uit Servië en Internationaal meester Daniyal Saiboulatov uit België. Hierdoor steeg het de gemiddelde rating van het op papier gelijkwaardige Charlois tot 2,250 punten. Het aantal nationaliteiten kwam met de Duitse spelers van Vianen/DVP erbij in de match op 4.

Aan bord 8 tekende Ornett Stork met zwart al na 10 zetten voor de remise. Broer Ivo verloor met wit aan bord 3 tegen Belgisch internationaal meester Bruno Laurent. Na 19 zetten won zwart een kwaliteit (toren tegen paard) waarna wit al snel opgaf.

Frank Lommers speelde met zwart aan bord 6 de Spaanse opening. In een gelijke middenspelpositie werd tot remise besloten. Ook Toon van Lanen bereikte na 20 zetten met wit aan bord 7 een volledig gelijke stelling waarna tot remise werd besloten. De stand werd gelijk getrokken met winst voor Ulrich Perschke met wit aan bord 5. Zijn nauwkeurige spel leidde tot winst.

Reiner Odendahl wist met zwart aan bord 2 een van de versterkingen van Charlois op remise te houden. Toen ook Ulrich Dresen aan bord 1 met wit zeer verdienstelijk een remise scoorde tegen de enige grootmeester van het gezelschap werd de tussenstand 3½-3½. Met nog een partij gaande was de spanning te snijden. Markus Köhler speelde aan bord 4 met zwart tegen een 14-jarig talent van Charlois. Na een aanvankelijk slecht verlopen opening voor Köhler wist hij in het middenspel een klein voordeel op te bouwen. Uiteindelijk greep hij mis met als gevolg stukverlies. Hij probeerde nog enige tijd door te spelen maar wist de nederlaag niet meer te ontlopen.

Hiermee werd de eindstand 4½-3½ in het voordeel voor Charlois en is promotie dit seizoen voor Vianen/DVP verder weg komen liggen.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

Charlois

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>