Gelijkspel Vianen/DVP en HWP Haarlem na zware strijd

Verslag van de wedstrijd Vianen/DVP – HWP Haarlem 11-12-2010:

Zaterdag 11 december speelde Vianen/DVP een belangrijke wedstrijd tegen HWP Haarlem, door de nederlaag in de vorige ronde moest er wel gewonnen worden om nog kans te maken op promotie. Tegenstander HWP Haarlem was een geduchte tegenstander, het had tot op heden alle 3 de wedstrijden gewonnen.

Voor deze wedstrijd was het Akkertje niet beschikbaar en was café de Hei bereid gevonden om als speellocatie te dienen.

Na de openingsfase kwam de voorspelling dat het een wedstrijd tussen gelijkwaardige teams was uit: op enkele borden stond Vianen DVP goed en op andere minder.

De gebroeders Stork zaten naast elkaar op bord 7 en 8 en speelden niet een van hun beste partijen. Ivo Stork kreeg op bord 7 met zwart het gevaarlijke koningsgambiet tegen, leek die opening uitstekend te pareren maar na een moment van onoplettendheid had zijn tegenstander een gevaarlijke mataanval die leidde tot een Haarlemse overwinning: 0-1.

Ornett Stork had na 3 zwartpartijen om wit gevraagd en kreeg dat ook. Na de opening leek er niets aan de hand voor Ornett Stork, hij had een pion gewonnen zonder noemenswaardige compensatie voor zijn tegenstander maar nadat hij onnodig op f4 had laten inslaan ontwikkelde zijn tegenstander een gevaarlijke aanval die voortreffelijk werd afgerond: 0-2.

Nu werd het tijd dat Vianen/DVP ook eens wat liet zien en dat deed het bij monde van topscorer (nog 100%) Ullrich Perschke die op bord 3 in een voor de verslaggever onnavolgbare wijze opeens had gewonnen: 1-2.

Op bord 1 had de immer solide spelende Ullrich Dresen geen makkelijke partij tegen de sterke speler Jaap de Jager. Het gebeurt niet vaak dat Ullrich Dresen verliest en al helemaal niet zo vroeg in het middenspel maar nu wel: 1-3.

Al met al zag het er toen bedenkelijk uit voor de Vianezen.

Reiner Odendahl speelde een degelijke Engelse opening waarbij het evenwicht niet verloren ging: 1,5-3,5.

De tegenwoordig alleen in thuiswedstrijden spelende Dennis Kerstens liet zien dat weinig spelen je er niet van hoeft te weerhouden om een mooie partij te schaken. Zijn tegenstander kreeg in het middenspel te maken met allerhande dreigingen waarbij alles erg goed was doorgerekend door Kerstens en de spanning weer terug kwam in de wedstrijd: 2,5-3,5.

Markus Kohler op 6 was dit keer weer bijna als laatste klaar: nu strijdde hij met 2 witte paarden tegen 2 zwarte lopers om de dominantie op het bord en die eindigde gelijk: 3-4.

Nu ging publieksspeler en voorzitter Jan Selten er nog eens goed voor zitten. De opening verliep voor hem vrij bedenkelijk maar oude tijden herleefden en in het middenspel counterde, zoals die vroeger gewoon was, Jan Selten naar een kansrijk eindspel.

Dat vergde nog wel even een nauwkeurige afwerking maar dat lukte: 4-4. Al met al was dit een rechtvaardig resultaat voor deze 2 teams die elkaar goed in evenwicht hielden. Voor Vianen zit het kampioenschap in deze sterke poule er dit jaar niet in en klassebehoud lijkt ook wel verzekerd te zijn zodat het zich moet richten op het spelen van een paar mooie wedstrijden in de rest van het seizoen.

(met dank aan Ornett Stork voor de in inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>