Vianen/DVP kansloos tegen koploper

Verslag van de wedstrijd Vianen/DVP – Kennemer Combinatie 12-02-2011:

Na degradatie uit de eerste landelijke klasse heeft Vianen/DVP bepaald geen simpel seizoen. De hoop op terugkeer naar de 1-e klasse was na enkele rondes al vervlogen. Na 5 rondes bezette Vianen/DVP een positie in de middenmoot. In de 6-e ronde kwam koploper Kennemer Combinatie uit Bloemendaal op bezoek.

De wedstrijd kende een snelle remise aan bord 8 waar Dennis Kerstens met wit na 13 zetten remise overeen kwam. Reiner Odendahl speelde met zwart aan bord 2 en kwam ook al snel remise overeen met zijn tegenstander. Ulrich Perschke speelde onnauwkeurig direct na de opening met wit aan bord 6 en zijn tegenstander wist al snel winnend voordeel te bereiken.  Hiermee werd de tussenstand 1-2 voor de gasten.

Daarna ontwikkelde de match zich dramatisch voor DVP. Toon van Lanen greep met zwart aan bord 3 ernstig mis in het middenspel en liet mat in 2 toe. Ulrich Dresen overkwam ongeveer hetzelfde met zwart aan bord 1, in betere stelling liet hij zich mat zetten met een toren op de 8-e rij, een heus mat achter de paaltjes.

Ornett Stork speelde met zwart aan bord 5 onnauwkeurig in de opening en keek na zo’n 20 zetten tegen een verloren stelling aan. Na 30 zetten hield hij het voor gezien. Hiermee was het pleit beslecht: 1-5 waarmee de matchpunten naar Bloemendaal gingen. Het werd voor DVP nog erger toen Ivo Stork met zwart aan bord 7 het eindspel met slechtere loper verloor: 1-6. Tenslotte wist Frank Lommers met wit aan bord 4 nog iets positiefs te bereiken; in duidelijk mindere stelling wist hij zijn tegenstander op remise te houden waardoor de eindstand van 1.5-6.5 bereikt werd.

Een flinke nederlaag voor DVP die nu moet gaan oppassen niet in degradatie zorgen te gaan komen.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>