Vianen/DVP stelt klasse veilig

Voor de 7-e ronde stond voor Vianen/DVP de uitwedstrijd tegen Messemaker 1847 uit Gouda op het programma. Messemaker, opgericht door Christiaan Messemaker (1821-1905), is een van Nederlands oudste schaakverenigingen.

Zowel DVP met 5 matchpunten als Messemaker met 3 matchpunten waren nog niet zeker van klassebehoud. De wedstrijd begon met verlies voor Ornett Stork die met wit aan bord 3 al snel na de opening misgreep.

Toon van Lanen speelde met wit aan bord 5 en kreeg na 19 zetten remise aangeboden. De Franse opening had niet veel voordeel opgeleverd waarna de vrede werd getekend. Ulrich Perschke trok de stand weer gelijk door met zwart aan bord 6 overtuigende het middenspel te winnen.

Daarna verliepen de ontwikkelingen in het voordeel voor DVP. Ivo Stork wist met nauwkeurig spel  aan bord 7 de voordelige witte stelling in winst om te zetten. Toen ook Markus Koehler met zwart aan bord 8 een winnende aanval wist te bereiken stond de tussenstand 1½-3½. Het zag er na een benauwde opening  niet naar uit dat Koehler zou gaan winnen, maar na enkele onnauwkeurigheden van wit was het pleit snel beslecht.

Frank Lommers wist met zwart aan bord 4 een zeer voordelige stelling te bereiken. Winst leek in het verschiet te liggen. Echter na enkele keren de beste zet te hebben gemist moest Lommers in remise berusten. Toen ook Ulrich Dresen met zwart aan bord 2 de remise binnen haalde waren de matchpunten binnen: 2½-4½.

Als laatste speelde kopman Reiner Odendahl met wit aan bord 1. Hij leek een winnend eindspel te hebben. Echter op miraculeuze wijze wist zwart net de remisehaven te bereiken en kon de eindstand 3-5 in het voordeel van DVP in de boeken. Klassebehoud voor DVP is hiermee praktisch een feit.

Schaakliefhebbers die graag de partijen van Vianen/DVP willen naspelen kunnen zich melden voor de partijenservice (zie: contactinformatie). Alle partijen worden na het einde van de ronde in .pgn formaat per email toegestuurd.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>