Vianen/DVP houdt het hoofd koel tegen Delftse dames

Verslag schaakwedstrijd Vianen/DVP – DSC Delft 26-11-2011:

In de derde ronde van de KNSB klasse 2D heeft DVP goede zaken gedaan. De thuiswedstrijd tegen het gelijkwaardig geachte DSC uit Delft werd in winst omgezet. Het Delftse team bestaat maar liefst voor de helft uit vrouwelijke speelsters die allen tot de damestop van Nederland behoren.

Ivo Stork produceerde met zwart aan bord 7 direct na de opening enkele mindere zetten en liep al snel tegen een nederlaag op. Reiner Odendahl speelde met wit aan bord 2 en stelde direct na de opening in een benauwde stelling remise voor dat door zijn tegenstander werd aangenomen.

Dennis Kerstens trok met wit aan bord 4 de zaak weer overtuigend gelijk. In een Siciliaanse opening met 3.Lb5 wist hij een goede positie te bereiken die professioneel in winst werd omgezet. Ornett Stork speelde met zwart aan bord 1. Vanuit de opening verraste hij zijn tegenstander met een paardoffer. Er volgde een gecompliceerde partij en zijn tegenstander wist een goede verdediging achter het bord te vinden waardoor de tweede verlies partij voor DVP genoteerd kon worden.

Ulrich Dresen wist met zwart ternauwernood remise te bereiken aan bord 3 tegen een van de Delftse damestalenten. Toen Mark Agterberg met wit aan bord 8 een verdienstelijke winst scoorde was de tussenstand 3-3. Na 2 remises de eerste winst voor Agterberg die dit jaar DVP is komen versterken.

Ulrich Perschke had een benauwde opening meegemaakt en met kunst en vliegwerk wist hij met wit aan bord 6 de zaak in evenwicht te houden. Door nauwkeurig spel kwam hij 2 pionnen voor en winst leek slechts een kwestie van tijd. Echter de vijandelijke koning was er snel bij en remise was een feit.

Met 3.5-3.5 op het scorebord kon Toon van Lanen met zwart aan bord 5 de beslissing maken deze middag. Vanuit een Skandinavische opening had van Lanen een gelijke stelling bereikt. In het middenspel wist hij 2 paarden tegen een toren te winnen. Echter wit beschikte over een gevaarlijke vrije a-pion die de paarden verlamden. Met bijna alle tijd gebruikt bleek van Lanen over betere zenuwen te beschikken dan zijn tegenstandster in het eindspel en kon de middag met volle winst worden afgesloten. Met 5 matchpunten uit 3 wedstrijden deelt DVP de tweede plaats met 2 andere teams.

(met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>