Vianen/DVP 2 herbstmeister

Verslag schaakwedstrijd De Kemppion 2 – Vianen/DVP 2 17-12-2011:

Ik was snel klaar omdat Kemppion maar 7 man had. 1-0.

Vervolgens was Jos ook snel klaar, maar dat kwam meer omdat hij een aantal combinaties te gemakkelijk toeliet en na 26 (snelle) zetten konden de stukken de doos in. 1-1. Andrij stond steeds better, maar ruilde misschien iets te gemakkelijk af en kwam niet verder dan remise. 1,5-1,5. Henny stond de hele tijd goed, kwam een stuk voor en maakte het bekwaam af. 2,5-1,5.

Bij Mario is het altijd alles of niets. Deze keer was het niets. Zijn tegenstander kwam met allerlei stukken binnen en de linkerbenedenstukken van Mario hebben weinig daglicht gezien. 2,5-2,5. Robin kwam een kwaliteit voor, maar wist niet hoe nu verder, maar na de nodige omzwervingen van torens en dame, en toen zijn tegenstander aan opgeven dacht en toch besloot “even” verder te spelen, was het pleit 1 zet later beslecht. 3,5-2,5.

Wim’s stelling leek remise, maar net toen zijn tegenstander binnen leek te dringen blufte Wim zich met een loperzet terug en uiteindelijk berustten ze in remise. 4-3.

Pieter dacht vantevoren dat ze een tactische opstelling hadden, want zijn tegenstander had ‘maar’ een rating van 1494. Maar ik zag Pieters gezicht steeds meer betrekken, zeker nadat hij verrast was door een paardoffer op h7. Uiteindelijk kostte dat slechts 1 pion, dus Pieter vond dat hij met remise al blij mocht zijn. Tot hij echt ging schaken, met g5 de dame ging opjagen, nog 50 sec. over had voor zijn 40e zet, 2 pionnen terug wist te winnnen, waarna zijn tegenstander na torenafruil uiteindelijk opgaf.

En omdat HSC gelijkspeelde staan we nu 1e ! De volgende uitdaging is Deurne op 7 januari thuis. Sterk team, dat gek genoeg toch 2x heeft verloren Opstelling volgt binnenkort.

(Met dank aan Arno Janssen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>