Vianen/DVP aan de leiding na winst in Venlo

Verslag schaakwedstrijd Venlo – Vianen/DVP 11-02-2012:

Voor de zesde ronde stond voor Vianen/DVP de kraker tegen koploper Venlo op de agenda. Met nagenoeg gelijk ELO gemiddelde stonden beide teams gedeeld eerste in de 2-e klasse D.

Al kort na aanvang van de wedstrijd tekende Thomas Lemanczyk met wit aan bord 7 voor remise. Zowel Lemanczyk als zijn tegenstander wilde verlies deze middag vermijden. Toen Ulrich Perschke met wit aan bord 3 zo slecht uit de opening kwam dat hij de strijd staakte nam Venlo de leiding.

Daarop volgden 2 remises. Allereerst Ulrich Dresen die met wit aan bord 5 zijn voordeel niet wist te verzilveren. Vervolgens had Reiner Odendahl een gelijke situatie, ook hij wist een voordelige stelling met zwart aan bord 4 niet in winst om te zetten. Ondanks de tussenstand van 2½-1½ voor Venlo zag het er niet slecht uit voor DVP want de resterende partijen stonden allen beter.

Mark Agterberg wist met zwart aan bord 6 een verdienstelijke winstpartij af te leveren. Hij wist een toreneindspel overtuigend te winnen tegen een tegenstander die op papier veel sterker is. De jeugdige aanwinst van DVP lijkt een droomdebuut te maken met 4½ punt uit 6 ronden.

Toon van Lanen speelde met wit aan bord 1 en verkreeg ruim voordeel vanuit de opening. Zijn tegenstander wist zich kundig te verdedigen en won in het eindspel een pion. Deze bleek voldoende voor de winst. Tussenstand 3½-2½ voor Venlo. Frank Lommers scoorde vervolgens met zwart aan bord 8 een vol punt. Een sterk gespeeld middenspel leverde kwaliteitswinst (toren tegen loper) op wat voldoende bleek voor de winst.

Met 3½-3½ op het scorebord vond de sidderende finale plaats op het bord van Ornett Stork. Stork had met zwart een klein voordeel opgebouwd. In de tijdnoodfase greep zijn tegenstander mis wat stukverlies tot gevolg had. Ondanks het stuk meer moest Stork zeer nauwkeurig spelen. Toen aan het einde een patcombinatie deskundig werd gepareerd was de winst binnen.

Door de 4½-3½ winst op Venlo staat DVP gedeeld eerste met ASV uit Arnhem. Op 10 maart aanstaande staat de thuiswedstrijd tegen Velhoven op het programma, begin om 13:00u in gemeenschapshuis ’t Akkertje in Vianen.

(Met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>