DVP blijft na nipte overwinning aan kop

Verslag schaakwedstrijd Vianen/DVP – Veldhoven 13-03-2012:

Voor de 7-e ronde in de landelijke klasse 2D stond voor Vianen/DVP de thuiswedstrijd tegen Veldhoven op het programma. Veldhoven stond 4 op de ranglijst, DVP eerste. Veldhoven trad aan zonder hun sterkste speler.

De eerste uitslag kon aan bord 5 worden genoteerd. Frank Lommers kreeg met zwart na een Siciliaanse opening in een wat mindere stelling remise aangeboden. Dit werd geaccepteerd. De 2-e remise volgde op bord 2. Daar kreeg Mark Agterberg met wit remise aangeboden. Hij stond wat beter maar koos toch voor de remise tegen de op papier sterkere tegenstander.

Ulrich Perschke speelde met zwart aan bord 7 en stond aanmerkelijk slechter. Toen hij remise kreeg aangeboden accepteerde hij deze. Daarop volgde de eerste winst voor DVP. Reiner Odendahl speelde met wit aan bord 4 en wist direct na de opening met sterk spel een winnende stelling te bereiken. Hiermee was de tussenstand 2½-1½.

Ulrich Dresen speelde met zwart aan bord 1. Hij wist tegen een jeugdige tegenstander de zaak goed in evenwicht te houden waarna remise volgde. Dennis Kerstens scoorde het eerste matchpunt. Na een spectaculaire partij bleek hij in de tijdnoodfase over betere zenuwen te beschikken.

Ivo Stork scoorde het tweede matchpunt voor DVP. Hij kreeg met wit aan bord 8 het Wolga gambiet tegen. Hij verkreeg ruim voordeel. Deze bleek niet voldoende voor winst waarna tot remise werd besloten. Met de tussenstand 4½-2½ waren beide matchpunten reeds binnen. Als laatste was deze middag Ornett Stork bezig met zwart aan bord 3. Nadat hij zich eerder vanuit een verloren stelling had teruggeknokt vergreep hij zich in een voordelig eindspel. Verlies was het gevolg waarna de eindstand 4½-3½ genoteerd kon worden.

Omdat mede koploper ASV uit Arnhem ook met 4½-3½ heeft gewonnen blijft DVP aan kop. Er zijn nog 2 ronden te gaan waarbij DVP tegen ASV speelt in de laatste ronde. Zoals het er uitziet zal dit de kampioenwedstrijd worden.

(Met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>