DVP pakt winst tegen Ivoren Toren

Verslag schaakwedstrijd Vianen/DVP – SRS Ivoren Toren 6-10-2012:

Na de nederlaag in de eerste ronde tegen Caissa in Amsterdam trad DVP thuis aan tegen RSR Ivoren Toren uit Rotterdam. Een tegenstander op papier gelijkwaardig. DVP had een slechte start omdat kopman Odendahl  verstek liet gaan.

Ornett Stork trok dit weer recht met een mooie overwinning. Nauwkeurig spel na de opening leverde hem een winststelling op met zwart aan bord 7. Broer Ivo Stork volgde dit goede voorbeeld door met zwart aan bord 9 ook te winnen. Na een Spaanse opening werd wit opgezadeld met een dubbele f-pion die zwak bleek. Toen wit daarna ook nog een kwaliteit verloor was het pleit beslecht. Na de slechte start was het nu 3-1.

Jan Selten hield met wit de stand gelijk aan bord 6. Vanuit het tweepaardenspel ontstond een gelijkwaardige stelling. Na 33 zetten werd tot remise besloten. Ulrich Perschke kwam aan bord 5 met de schrik vrij. Hij speelde met zwart een Caro-Kann opening waarbij hij verzuimde te rocheren. Wit bereikte een gewonnen positie maar met goed verdedigen wist hij zelfs te winnen. Met de tussenstand 4½-1½ was DVP nog een halfje verwijderd van het eerste matchpunt.

Toon van Lanen wist met wit aan bord 8 tegen een Caro-Kann een aanval op te zetten tegen de zwarte koning. Op de 25-e zet greep hij mis waarna zwart een gewonnen positie kreeg. Dennis Kerstens scoorde met wit aan bord 2 het eerste matchpunt. Na een spectaculaire Schotse opening verkreeg zwart een klein voordeel. In tijdnood wist zwart geen winst te vinden en werd na zetherhaling tot remise besloten en stond er 5-3 op het scorebord.

Het tweede matchpunt kwam op naam van Frank Lommers.Met zwart aan bord 3 wist hij na een Spaanse opening op de 29-e zet een kwaliteit te winnen. Dit voordeel gaf hij niet meer uit handen en met nauwkeurig spel was het punt binnen. Ulrich Dresen was al laatste bezig met wit aan bord 4. Vanuit een rustige Colle opening bleef de stand lange tijd gelijk. In tijdnood wist zwart de stelling naar zich toe te trekken.

Met de eindstand 6-4 heeft DVP goede zaken gedaan. Met het oog op klassebehoud in de eerste klasse B is ieder matchpunt welkom. Op 3 november staat de uitwedstrijd tegen DD uit Den Haag op het programma.

(Met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>