Winst voor Vianen/DVP in streekderby tegen PION Groesbeek

Verslag schaakwedstrijd Vianen/DVP – PION Groesbeek 21-09-2013:

Vianen/DVP heeft in de openingswedstrijd van het seizoen in de 2-e klasse D thuis weten te winnen tegen PION uit Groesbeek. Na degradatie uit de eerste klasse vorig jaar staat mag DVP met deze winst meteen weer naar boven kijken.

Reeds na een uur speeltijd  werd aan bord 3 de vrede getekend. Ulrich Perschke had met zwart al snel een comfortabele positie weten te bereiken tegen Luc de Ruijter. Een remiseaanbod werd geaccepteerd. Daarop kwamen 2 snelle remises tot stand aan de borden 5 en 7. In gelijke stellingen werd door Reiner Odendahl en Ivo Stork, beiden met zwart, een remiseaanbod geaccepteerd. Hiermee was de tussenstand 1½-1½ bereikt.

De lijn van remises zette zich voort. Aan bord 2 bood Mark Agterberg met wit remise aan hetgeen geaccepteerd werd. Daarop volgde de eerste winstpartij van de middag. In een spannende partij wist Ornett Stork met zwart aan bord 7 vakkundig een aanval op zijn koningsvleugel af te slaan. Daarop restte een gewonnen stelling voor zwart.

Lang mocht DVP niet genieten van deze voorsprong. Aan bord 6 verloor Dennis Kerstens met wit tegen Theo Wijnhoven. Een gecompliceerde partij met allereerst groot voordeel voor wit. Echter na enkele mindere zetten van wit speelde Wijnhoven uiterst nauwkeurig en wist de winst binnen te halen. De tussenstand van 3-3 was hiermee bereikt.

De twee laatste partijen werden pas na 5 uur spelen beslist. Jermo Kooijmans speelde met zwart een bord 1. Er verscheen een opening op het bord die Kooijmans zeer goed beheerste. Met zeer nauwkeurig spel wist hij  een pion te winnen die hij uiteindelijk in een toreneindspel wist te verzilveren. Met 4-3 had Vianen voldoende aan een remise. Ulrich Dresen was als laatste bezig met wit aan bord 4 tegen Wim Molenkamp. Wit had na de opening constant de betere stelling en liet enkele mogelijkheden op winst voorbij gaan. Aan het einde hadden beiden niet veel tijd meer. Het voordeel bleef klein en aan het einde accepteerde Dresen remise.

Hiermee was de einstand 4½-3½ van deze streekderby bereikt en is het seizoen voor DVP goed begonnen.

(Met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>