Kampioenschap voor DVP binnen handbereik

Verslag schaakwedstrijd Vianen/DVP – Veldhoven 14-4-2014:

Met een thuisoverwinning van 5-3 tegen Veldhoven is het kampioenschap voor DVP binnen handbereik gekomen. Met twee matchpunten en vijf bordpunten voorsprong lijkt promotie naar de 1-e klasse aanstaande. De laatste ronde wordt Nijmegen tegen UVS gespeeld.

Jermo Kooijmans liet van zich spreken met wit aan bord 2. In een precieze en degelijke stijl werd de partij naar zijn hand gezet. Vanuit de Franse opening kreeg hij al snel winnend voordeel. Met een torenoffer werd zwart op de 28-e zet mat gezet.

De eerste remise van de middag werd opgetekend aan bord 3. Mark Agterberg wist daar de stelling met zwart goed in evenwicht te houden. Direct daarop volgden nog twee remises. Aan bord 5 wist Frank Lommers remise te scoren uit een moeilijke stelling. Ornett Stork wist zetherhaling met zwart aan bord 7 af te dwingen. Tussenstand 2½-1½.
De volgende winstpartij was voor DVP. Dennis Kerstens wist met wit aan bord 6 vanuit de opening al snel winnend voordeel te krijgen. Veldhoven deed wat terug aan bord 8. Daar verloor Jan Selten met wit. Direct na de opening wist zwart langzaam voordeel op te bouwen. Met een torenoffer wist zwart de partij te beslissen.

Reiner Odendahl bereikte met zwart aan bord 1 een klein voordeel. Meer dan remise zat er niet in en hij nam een remiseaanbod aan. Hiermee was de stand 4-3 bereikt. Ulrich Dresen was met wit als laatste bezig met wit aan bord 4. Hij stond een pion voor en wist deze te verzilveren. Hiermee was de eindstand 5-3 bereikt en kan DVP zich voorbereiden op een succesvolle afronding in de 9-e ronde.

(Met dank aan Toon van Lanen voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>