Wir haben es wieder geschafft!

Angstgegners van de laatste 2 jaar als HMC 2 en DJC Stein hebben we dit jaar weer eens verslagen.

Benjamin Ries debuteerde ooit met een kansloze partij tegen 2600 GM Fedorchuk maar wist in het slotduel van dit jaar overtuigend te winnen van Mark Timmermans, elo 2400!

C4, de Engelse opening, is een opening die niet vaak gespeeld wordt door de Vianezen.

Dennis Kerstens is zeker toe aan een klasse hoger: hij sloot het jaar af zonder nederlaag!

Eerste klasse spelen: daar hebben we ruime ervaring mee en het zal weer een goede test zijn van onze schaakkwaliteiten; wel jammer dat het spelen met 10 man nooit ter discussie wordt gesteld.

Fascinerend was het duel tegen de Stukkenjagers waarin onze toppers Odendahl en Dresen hun enige duel van het jaar verloren maar anderen opstonden.

Groesbeek, Pion: vorig jaar kwamen we al goed weg en dit jaar verloren we terecht in een zinderend duel, maar het blijft een raadsel waarom ze alleen tegen ons vlammen. Voorlopig moeten we na de Grexit helaas even niet meer tegen elkaar.

Het Rembrandt-onderricht in café Rembrandt in Boxtel van gids Ivo Stork was het culturele hoogtepunt van dit jaar.

In Dordrecht, Mie Wah, Vught, Tzong Don en Roermond, Long Sing hebben wij erg goed Chinees gegeten.

Jan Selten speelde dit jaar een minder dominante rol, al of niet dankzij concurrerende activiteiten als bridgen, maar is hopelijk volgend jaar weer ouderwets scherp.

Kampioen worden na een heel seizoen hard bikkelen blijft altijd bijzonder.

Limburg is de provincie waar Ivo en Ornett graag komen om te schaken: dit jaar was de e-biketocht in en rond Gulpen erg fraai!

Mykyta zal af en toe nog wel eens moeilijk slapen van zijn 2 fascinerende duels tegen de Mol van Groesbeek die de afgelopen 2 jaar liet zien dat je op eerbiedwaardige leeftijd nog spannende duels kan winnen!

Nonkel Toon liet tegen Frans Konings zien dat die de Storkies niet voor niets vroeger het eindspel paard+loper+koning vs koning heeft onderwezen!

Ornett Stork heeft na een verleden van alles of niets potjes nu ambitie om remise-koning te worden wat resulteerde in een serie van 5 remises.

Perschke, Ullrich blijft een fenomeen: helaas niet altijd even constant maar stond er wel in het duel tegen de Stukkenjagers toen onze toppers het moeilijk hadden.

Quizvraag voor buitenstaanders: wie van de Vianezen is doorgaans het langste met zijn partij bezig?

Reiner Odendahl is onze sterkste schaker en behaalde dit jaar een keurige tpr van 2300.

Spijkenisse was dit jaar onze grootste concurrent en wellicht een beetje zuur om er so close bij te zijn maar wij vonden het gezien onze voorsprong in bordpunten en het onderlinge duel niet geheel onverdiend dat wij kampioen werden.

Thomas Lemanczyk onze supersub deed alleen mee in het begin- en slotduel maar zijn vlotte overwinning tegen Eindhoven was een belangrijke.

Ullrich Dresen was dit jaar onze topscorer met 7,5-9 en won na een nederlaag in ronde 2 zeven keer op rij!

Vader Jaap weer bedankt voor de diverse bardiensten dit jaar!

Wehrbeck, Torsten behaalde tegen Dordrecht het beslissende kampioenspunt in een erg mooi tactisch slot!

Xtra haar best deed Vianen toen ze na 5 wedstrijden op 3 matchpunten achterstand van koploper Spijkenisse stond.

Ijverige, gezellige en ambitieuze schakers die graag 1e Klasse KNSB willen spelen worden verzocht zich te melden: we hebben jullie nodig!

Zes keer is Vianen DVP nu kampioen van de 2e Klasse KNSB D geworden!

Kampioenen 2017-2018 KNSB 2D

(Met dank aan Ornett Stork voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>