Es geht wieder los: die Vorschau

Geïnspireerd door de leuke artikelen van Peter Middendorp over FC Emmen bedacht ik me dat de schaakprestaties van Vianen in het komende seizoen ook maar wat nader moeten worden gevolgd. Ik kan niet beloven dat ik altijd een verslag ga schrijven na een wedstrijd want ook heb ik soms geen zin na een vreselijke nederlaag maar iets frequenter dan de afgelopen jaren is wel te verwachten.

Ook wordt de voertaal Nederlands al is Duits wel af en toe een mooie taal bv bij het bedenken van een Headline (anglicismen sluipen er af en toe ook in). Ik moest even nakijken wanneer we elkaar als team voor het laatst hadden gezien en dat is toch al bijna 4,5 maand geleden toen we met mooi weer de kampioenswedstrijd in en tegen Dordrecht hebben gespeeld. Profvoetballers moeten hun conditie de hele zomer op orde houden maar ik vrees dat de toppers van Vianen op een enkele uitzondering daargelaten nog wat roestig zijn als ze volgende week zaterdag tegen het altijd lastige Amstelveen 1 moeten spelen.

Uiteraard zijn er uitzonderingen zoals bv ome of moeten we al opa Toon zeggen die het gelukt is om gedeeld 1e te worden bij het seniorenkampioenschap! Dat is een felicitatie waard en iets om op je C.V. te zetten of met grote letters op je linkedin-pagina: mijn naam is Toon, Seniorenkampioen van Lanen.

Toon was niet de enige Vianees die daar meedeed, ook een andere senior Jan presteerde best redelijk en dat terwijl, we zijn het wellicht alweer een beetje vergeten, het bijzonder warm was. Misschien moeten we voor Toon de kachel in Vianen flink hoog stoken want zijn elo is inmiddels ook naar ik meen recordhoogte van 2198 gestegen! Ik zou zeggen op naar de 2300 keh!

Uw verslaggever heeft ook nog gepoogd een zomertoernooi te schaken en wel in zijn eigen plaats, Leiden, maar vond schaken in een sauna en naast een stinkende wc dermate erg dat die na 5 rondes 4 byes heeft opgenomen. Ivo heeft nog meegedaan aan het kroegloperstoernooi in Leiden maar verder zou ik niet weten of andere teamgenoten nog geschaakt hebben: dat belooft veel goeds!

We gaan na ons 6e kampioenschap in de 2e klasse dus weer naar de 1e klasse en hoewel ik een duidelijke oproep had gedaan aan spelers om zich bij ons te komen melden heeft dat alleen geleid tot de komst van Helge Hintze! Hertzlich willkommen Helge!

We moeten nog kennis maken met Helge maar hij heeft een fide-elo van 2310 dus schaaktechnisch is die zeker een aanwinst.

We kunnen Helge goed gebruiken want we moeten tov. vorig jaar door onze promotie weer 2 man extra opstellen en een van de voornaamste uitdagingen van het komende jaar zal zijn altijd met 10 man te komen. De uitdaging zal nog groter zijn doordat we 5 uitwedstrijden moeten spelen die allemaal bij Ivo en Ornett in de buurt zijn. Best leuk spelen in de 1e klasse?!

Niet elk team in onze klasse heeft zijn team-samenstelling reeds doorgegeven (sommige teams geven hun opstelling pas op het allerlaatste moment vrij) maar om allerlei redenen zitten we in een poule met maar liefst 4 teams (inclusief onszelf) die vorig jaar 2e klasse speelden. De 5 teams die hun teamsamenstelling al hebben opgegeven zijn qua elo dacht ik redelijk vergelijkbaar dus we zijn niet bij voorbaat gedoemd tot degraderen.

We zien dat ons oud-lid Frank weer op niveau gaat schaken, helaas niet bij ons maar bij een van onze tegenstanders Oud Zuylen / Utrecht. We zijn al bezig met een passende tegenstander: we denken aan een revival van de jaren 80: Jan-Frank, CDW in te laten vliegen vanuit Boedapest of anders broer Philip een wedstrijdje met ons mee te laten doen. Mocht Frank nog een voorkeur hebben voor een tegenstander: let me know.

Kortom komend seizoen:
* Wordt het seizoen van de Tesla: zelfs de Storkies willen niet meer met de trein naar een wedstrijd maar lekker meerijden met Toon.
* Moet Jan Selten net zo vooruitgaan met schaken als hij momenteel met bridgen doet.
* Ga ik geïnspireerd door het interessante boek The Chess Toolbox van Thomas Willemze bewuster stukken ruilen.
* Hopen we weer een paar goede restaurants te ontdekken.
* Wordt een jaar waarin we tegen sterke ploegen goede resultaten boeken.

(Met dank aan Ornett Stork voor de inzending)

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>