Interne competitie: Jan verslaat Toon…

Jan heeft Toon verslagen in de interne competitie. Jan gaat hierdoor alleen aan kop. Verder heeft Jos een hele
knappe overwinning behaald op Marcel.

Uitslagen 3e ronde, dd 30 september 2005

1. Toon van Lanen – Jan Selten 0 -1
Na de opening met e4 had Jan voor zijn 1e zet een minuut of 5 nodig, hoe kon hij Toon uit zijn vaste openingsrepertoire halen. Dit lukte op navolgende ingenieuze (?) wijze: 1. e4 e6 (Frans?) 2. d4 c5 (Ben Oni?) 3. c3 d5 (toch Frans, maar wel doorschuifsysteem) 4. e5 c5 5. Pf3 Pc6 6. Le2 Ph6?!
Nu was er een Franse openingsvariant op het bord gekomen die Toon (net als Jan) ook niet kende. Een psychologisch winstpuntje voor Jan hetgeen Toon veel bedenktijd kostte.
2. Jos Rongen – Marcel Castricum 1-0
In een Siciliaanse partij koos Marcel voor een ietwat te passieve opstelling. Dit was een kolfje naar de hand van Jos die na de lange rochade met g4 en Pf5 op de proppen kwam. Marcel kreeg geen enkele kans op tegenspel en moest lijdzaam toezien hoe Jos zijn torens bekwaam op de halfopen g-lijn posteerde en een winnende koningsaanval opzette. Een zeer sterk gespeelde partij van Jos en daarom een meer dan verdiende overwinning!
3. Cor van Berkel – Nico Frowein 1-0
Cor offerde in het middenspel een loper tegen 2 pionnen voor erg vage aanvalskansen. Nico verdedigde zich goed en kwam gewonnen te staan.
Echter doordat Nico volkomen onnodig een volle toren weggaf was het toch Cor die aan het langste eind trok.
4. Wim Kempen – Robert Cornelissen 1-0
Wim won in de opening al vlot een stuk en dus leek niets hem van een makkelijke overwinning af te kunnen houden. Robert verschafte zich toch wat rommelkansen met zijn sterke loperpaar. Wim dacht in die fase van de partij (te) lang na over enkele zetten waardoor hij in hevige tijdnood kwam. Met nog slechts 13 seconden op de klok koos Robert voor een foutieve koningswandel waardoor hij met een pion werd matgezet. Wim was ditmaal dus met de schrik vrijgekomen.
5. Sybren Reitsma – Cor Hermans 1-0
In de opening wist Cor via een afruilcombinatie een pion te winnen. Vervolgens kabbelde de partij rustig door en werd regelmatig materiaal afgeruild.
Hierdoor ontstond een pionneneindspel waarbij de pionvoorsprong van Cor beslissend zou moeten zijn. Maar omdat Cor eerst met zijn pionnen ging lopen voordat hij zijn koning naar het centrum had gebracht raakte hij echter 2 pionnen kwijt. Sybren nam dit buitenkansje graag aan en werd zo de ietwat gelukkige winnaar.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>