Interne competitie: Jan en Toon meer dan 2 punten los, na 6 competitieronden…

Vrijdag 21 oktober is ronde 6 gespeeld van de Interne Competitie. Wie de titelkandidaten zijn, is inmiddels toch wel erg duidelijk geworden. Jan en Toon blijven namelijk winnen.

Uitslagen 6e ronde, dd 21 oktober 2005

1. Marcel Castricum – Jan Selten 0-1
Zowel Toon als Marcel gaven voorafgaand aan de wedstrijd tussen Marcel en Jan aan dat deze wedstrijd het ideale moment was voor Marcel om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Het moge duidelijk zijn dat Jan hierover andere gedachten had. Marcel koos in de opening voor zijn vertrouwde degelijke opstelling, echter doordat hij iets te snel d4 speelde ipv het wellicht sterkere Le2 kon Jan makkelijk 2 lichte stukken afruilen. Zettenverloop: c4 c5 2. Pc3 g6 3. Pf3 Pc6 4. e3 d6 5. d4 Lg4 6. d5 Pe5 7. Le2 Pxf3 8. Lxf3 Lxf3 9. Dxf3 Lg7 10. e4 Pf6 11. 0-0 0-0 Bij de analyse na afloop van de partij was de conclusie dat deze stelling voor wit rampzalig is, in hogere zin misschien wel technisch gewonnen voor zwart. Jan bewees dit vlotjes op navolgende wijze. 12. Lf4 Pd7 13. h4 (arrenmoede, maar je moet wat) Db6 14. Tab1 Db4 15 Dd3 Pb6 Zwart wint de pion op c4 met superieure stelling, een tiental zetten later gaf marcel de ongelijke strijd op.

2. Toon van Lanen – Wim Kempen 1-0
Wim Kempen koos in de Franse verdediging voor een pionnenstructuur als hekstelling. Wim verzuimde daarbij aan 2 van de drie gouden regels in de opening te voldoen nl. stukken ontwikkelen en koning in veiligheid brengen via de rokade. Het was voor Toon dat ook een klein kunstje om middels een stukoffer een bres te slaan in de koningsveste. Wim ging er hierna nog eens goed voor zitten en verdedigde zich kranig maar hij kon niet voorkomen dat Toon in de koningsaanval beslissend materiaal won.

3. Wim Willems – Nico Frowein 1-0
Nico, die afgelopen zaterdag in het 3e team een keurige overwinning had behaald, kwam redelijk goed uit de opening tegen een vlot spelende Wim Willems. In een moment van onbedachtzaamheid deed Nico ook eventjes een snel pionzetje, zonder goed na te denken. Het was sneu voor Nico dat dit “haastwerk” hem een volle toren en dus de partij kostte, echter wel een goede les voor de toekomst. Denk over iedere zet altijd een minuutje na, dat kan normaliter geen kwaad.

4. Robert Cornelissen – Cor van Berkel 1-0
De verrassing van de avond kwam op naam van Robert. Via een afruilcombinatie had Robert tegen Cor van Berkel in de opening al een stuk veroverd. Echter tegen Cor blijft het altijd opletten want vaak weet hij in de koningsaanval nog toe te slaan. Echter Robert bleef rustig zijn stukken op de goede plaatsen neerzetten en toen hij in het middenspel ook nog de dame van Cor gevangen nam, was de eerste overwinning van Robert een feit!

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>