Snelschaakkampioenschappen van 4 november. TOON KAMPIOEN!!!

Vrijdag 4 november zijn de jaarlijkse Viaanse snelschaakkampioenschappen gespeeld. Toon is kampioen geworden en sleept hiermee de eerste prijs van het seizoen binnen.

Clubkampioenschap snelschaken.

De deelname dit jaar met het jaarlijkse snelschaken was magertjes. Slechts 11 deelnemers namen er deel die er toch een gezellige avond van wisten te maken. Kanshebbers op papier waren Jan Selten, Toon van Lanen en Marcel Castricum.

Er werden 11 rondes zwiters gespeeld waarin iedereen een keertje een bye (punt zonder te spelen) kreeg. Na 6 rondes werd volgens het zwitsers weer opnieuw ingedeeld. Na 6 rondes gingen Jan Selten en Toon van Lanen aan kop met 5 uit 6. Ieder speelde remise tegen elkaar en tegen Marcel Castricum. Echter Marcel vond zijn Waterloo tegen de gevaarlijke outsider Wim Willems die er stevig op los offerde. Zodoende stonden na 6 wedstrijden Marcel Castricum en Wim Willems ieder op 4 uit 6.

De laatste 5 rondes wisten zowel Jan Selten als Toon van Lanen van Marcel Castricum te winnen en remiseerden ze tegen elkaar. Toon van Lanen liet verder geen punten meer liggen terwijl Jan Selten tegen jeugdtalent Hylke Reitsma met remise zelfs nog goed wegkwam. Na 11 rondes kon de volgende eindstand worden genoteerd;

Eindstand na 11 ronden

1. Toon van Lanen
2. Jan Selten 9
3. Marcel Castricum 7
Wim Willems
5. Jos Rongen
6. Arno Janssen 6
Hylke Reitsma
8. Nico Frowein 5
Sybren Reitsma
10. Cor van Berkel 3
11. Robert Cornelissen 2

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>