Interne competitie: TOON TEGEN JAN!

Vrijdag 11 november is ronde 8 gespeeld van de Interne Competitie. De topper Toon – Jan stond
op het programma.

Uitslagen 8e ronde, dd 11 november 2005

De interne competitie bestaat uit 4 delen van telkens 7 wedstrijdronden, de wekelijkse indeling vindt plaats op basis van het Zwitsers systeem. Afgelopen vrijdag, de elfde van de elfde, speelden we de achtste ronde, en dat was dus tevens de 1e speelronde van het 2e kwart. Oftewel de koplopers Toon en Jan kwamen elkaar andermaal tegen, zelf schatten ze in dat ongeveer hun 50e wedstrijd tegen elkaar was.

1. Toon van Lanen – Jan Selten 0 – 1
Bijna traditiegetrouw had Jan weer veel moeite met zijn 1e zet, het valt ook niet mee om na zoveel wedstrijden tegen elkaar nog met iets orgineels aan te komen. Dat lukte Jan toch, want na Toon zijn standaard e2-e4 kwam Jan met de c7-c6, oftewel de caro-cann op de proppen, een opening die beiden nog nooit tegen elkaar gespeeld hadden. Hoe de opening verder verliep, kun je zien door de partij na te spelen.

Niet alleen bovengenoemde partij was deze avond van korte duur…….

2. Jos Rongen – Cor Hermans 1 – 0
Jos verraste Cor Hermans al direct na de opening met een koningsaanval. Jos sloeg alle pionnen vor de koning een voor een van het bord, waarna Cor roemloos ten onder ging.

3. Peter van Hoek – Robert Cornelissen 1 – 0
Peter van Hoek bleek het schaken nog niet verleerd, echter in zijn partij tegen Robert was dit eigenlijk geen kunst. Robert speelde de opening – wederom – veel te gehaast en gaf daardoor onnodig een stuk af. Tsja, en dan laat Peter je natuurlijk niet meer ontsnappen.

4. Nico Frowein – John Hermans 0 – 1
Ook Nico Frowein raakte in de opening een stuk kwijt, hij kreeg er van John echter nog wel 2 pionnen voor terug, zodat toch sprake was van enige compensatie. Nadat John al zijn stukken had ontwikkeld wist hij de een na de andere pion terug te winnen en kreeg Nico geen kans op herstel.

5. Cor van Berkel – Wim Willems 0 – 1
Cor van Berkel kiest altijd voor ietwat alternatieve zetten, maar tegenstander Wim raakte hiervan niet echt onder de indruk. Wim ontwikkelde zijn stukken, gooide zowel de f en g lijn open waarna de koning van Cor steeds meer op de tocht kwam te staan. Cor verzon nog wel een aantal leuke zetten maar Wim gaf de partij niet meer uit handen.

6. Wim Kempen – Sybren Reitsma 1 – 0
Wie de partij wel bijna uit handen gaf was Wim, die tegen Sybren in de opening 2 stukken had gewonnen tegen een toren, en dus redelijk goed stond. Sybren had zich ‘onsterfelijk’ kunnen maken als hij via een subtiel dameoffer een stuk had gewonnen. Sybren miste die unieke kans waarna Wim de partij koel afmaakte.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>