Marcel Castricum overleden

Onze vereniging is afgelopen maandag geschokt door het bericht dat
Marcel Castricum is overleden.

2002 Andorra close up

Marcel
Marcel kwam naar buiten toe heel rustig over, maar van binnen was hij juist een zeer onrustig persoon. Marcel kon alleen echt rust vinden in zijn passies … wielrennen … allerhande sport op tv … wandelen in de natuur … en natuurlijk schaken bij de Vrije Pion … maar bovenal reizen … en het liefst verre reizen.

Nederland was duidelijk te klein voor Marcel. Na zijn studie greep hij elke gelegenheid aan om naar het buitenland te vertrekken. De ‘locals’ ontmoeten, maar ook andere reizigers … om die mensen vervolgens jaren later in hun thuisland weer op te gaan zoeken. Op die wijze heeft Marcel vele vrienden gemaakt. Dit ging hem heel gemakkelijk af … zo sociaal, vriendelijk en vrolijk als hij was. Van zijn reizen kwam hij terug met mooie verhalen … achtervolgd worden door wolven in Israël … door een stommiteit het paspoort kwijtraken en hierdoor een Mexicaanse gevangenis van binnen zien … ’s nachts verdwalen in een moeras in Ierland … of in een casino al zijn zuur verdiende geld op het spel zetten om een vliegreis naar een ander werelddeel te financieren. En dat lukte hem dan ook nog! Marcel – bij onze schaakvereniging beter bekend onder de naam ‘Cas’ – was een topspeler … een kampioen … met een geheel eigen openingsrepertoire en een minutieuze, onnavolgbare stijl. Marcel heeft altijd een groot aandeel gehad in de kampioenschappen van het 1e team; samen met Toon, Frank en Jan is hij zelfs een keer Brabants kampioen geworden.

Ook een avondje stappen in teamverband deed Marcel heel graag. Marcel was een trouw en geliefd lid van onze club. Op de vrijheid die Marcel genoot was menigeen wel eens jaloers … alles achter laten en gewoon vertrekken. De keren dat hij daarbij zijn neus gestoten heeft … en dat is ook meerdere malen gebeurd … kon hij gelukkig altijd weer terugvallen op zijn familie … zijn ouders. En uiteindelijk, na zijn laatste omzwervingen, is hij toch weer bij hen terug gekomen … thuis! Marcel is nu begonnen aan zijn laatste reis … in alle rust!

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt een bericht achterlaten, of een trackback geven op uw eigen site.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>